circle_bg

 Activitati zilnice sustinute de Echipa IBOO

Dans si miscare
Incepem fiecare zi cu jocuri de miscare si dans pentru a ne dezvolta armonios atat din punct de vedere fizic, dar si pshihic. Prin intermediul acestei activitati ne propunem sa ne invioram si sa incepem fiecare zi cu energie si cu zambetul pe buze.

Exploratorii naturii
Iesirile in curtea gradinitei, in fiecare anotimp si in orice conditii meteorologice satisface nevoia de aer curat, de spatiu deschis pentru joaca. Activitatile in aer liber ii ajuta pe copii sa se dezvolte pe toate planurile: fizic, emotional, comportamental si stiintific. Au posibilitatea de a se misca in voie, de a explora mediul inconjurator si de a capata independenta specifica varstei.

Exercitii de concentrare

In fiecare zi, timp de 10 minute, invatam sa ne focalizam atentia asupra unui singur lucru prin exercitii speciale. Astfel, ne vom imbunatati capacitatea de relaxare si concentrare.

 

Activitati lunare sustinute de Echipa IBOO, conform planificarii

Micii artisti plastici
Programul incurajeaza copiii sa descopere o lume plina de culori. Acestia vor lucra cu diverse tehnici artistice, dezvoltandu-si capacitatea de exprimare plastica individuala si de grup. Experienta lor va fi imbogatita atat prin vizionarea de expozitii tematice, cat si prin crearea de compozitii expresive.

Stiinta sau magie?
Aflam raspunsuri la intrebari realizand experimente inedite. Stimulam curiozitatea copiilor si spiritul de observatie utilizand metoda experimentului, pentru a le explica fenomene din domeniile energiei, sanatatii si mediului inconjurator. Copiii vor participa la realizarea experimentelor, percepand astfel mai usor realitatile din mediul inconjurator.

Calatorie in lumea muzicii
Ascultam, cantam, acompaniem cu instrumente muzicale si descoperim lucruri interesante despre compozitori si interpreti. Incepem sa diferentiem genurile muzicale, sa descoperim mesajul compozitiilor si sa intelegem cum ne influenteaza muzica.

Istoria artei

Programul propune o calatorie in lumea fascinanta a artei. Informatiile despre viata si opera marilor pictori, scriitori si actori sunt adaptate nivelului de intelegere al copiilor.

Vremea povestilor
Povestile joaca un rol foarte important din punct de vedere educativ. Prin intermediul acestora, copilul descopera lumea si se poate plasa in situatii de viata in afara contextului familial. Prin lupta dintre bine si rau si situatiile conflictuale intalnite, copilul invata strategii de viata, descopera consecintele unor fapte si atitudini. Ne dorim sa ii invatam pe copii sa asculte activ, sa recunoasca etapele unei povesti, sa isi dezvolte limbajul si creativitatea. 

Maestri bucatari
Copiii sunt extrem de incantati sa ajute la prepararea mancarurilor si a deserturilor. Parca le consuma cu o mai mare pofta, daca au contribuit si ei. In fiecare luna, alaturi de noi, vor descoperi gusturi senzationale, retete noi, mancaruri specifice din diverse zone ale lumii, precum si secretele marilor bucatari. 

Calatorie in jurul lumii
Studiem traditii si obiceiuri specifice diferitor tari, invatam ca fiecare tara are o identitate culturala, economica, gastronomica, istorica si atractii turistice deosebite. Scopul acestui program este de a-i invata pe copii sa accepte si sa tolereze oamenii de diferite nationalitati, precum si sa interrelationeze cu acestia.

Hai sa ne cunoastem. Programeaza o vizita! Programeaza